MEKH: létrejött a kiserőművek betáplálási lehetőségét ellenőrző honlap

október 09 1 min read

Napeleminfo.mekh.hu címen létrejött a háztartási méretű kiserőművek (hmke) betáplálási lehetőségét ellenőrző honlap - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

Az oldalt azok számára hozták létre, akik 2022. október 31-ét követően adták be, vagy tervezik beadni kérelmüket hmke létesítésére vagy bővítésére. Az ügyfelek a mérési pont azonosítója alapján lekérdezhetik, hogy egy csatlakozási ponton a következő évtől lesz-e lehetőség a hálózati betáplálásra.

A MEKH honlapjának adatbázisa a területileg illetékes elosztói engedélyesek adatszolgáltatására épül, információi ezért a közlemény szerint tájékoztató jellegűek. A betáplálási lehetőségről, a csatlakozás feltételeiről és menetéről a területileg illetékes elosztói engedélyestől kérhető pontos tájékoztatás.

A csütörtökön megjelent kormányrendelet értelmében január elsejétől egyes, korábban zárolt körzetekben ismét lehet hálózati betáplálás. Ennek lehetőségét 2022. november 1-jén függesztették föl ideiglenesen.

A háztartási kiserőművek telepítéséről, valamint engedélyeztetéséről szóló cikkünkhöz kattintson ide. »

Irány az ellenőrző honlap